Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

New products based on milk whey

Abstract

The paper presents the results of research to develop new products based on whey. Proposed new technologies drinks, pastes, mousses, gels, manufactured as a basic raw material used whey. The developed and implemented by the authors in dairy establishments complex equipment YA23-ODA for manufacturing paste-like products based on whey.

About the Authors

O. V. Dymar
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


V. A. Varganov
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


E. V. Efimova
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


A. P. Raysky
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


References

1. Голубева, Л. В. Десертные продукты на основе УФ-концентрата творожной сыворотки / Л. В. Голубева, Е. И. Мельникова, Е. Б. Станиславская // Переработка молока. - 2009. - №1. - С. 36 -37

2. Зарипов, И. Р. Напиток с функциональными свойствами / И. Р. Зарипов, Н. Б.Гаврилова, Л. Е. Мартемьянова // Переработка молока. - 2007. - №8. - С. 42-45.

3. Фриденберг, Г. В. Молочная сыворотка в производстве творожных продуктов и напитков / Г. В. Фриденберг, Г. И. Есина // Переработка молока. - 2009. - №4. - С. 41.

4. Прогнозирование напитков на основе молочной сыворотки / А. Г. Храмцов [и др.] // Молочная промышленность. - 1996. - №5. - С.18-19.

5. Храмцов, А. Г. Рациональная концепция полного и рационального использования молочной сыворотки / А. Г. Храмцов // Молочная промышленность. - 2006. - №6. - С. 7-12.

6. Направления промышленной переработки молочной сыворотки / А. Г. Храмцов [и др.] // Переработка молока. - 2006. - №3. - С.32- 35.

7. Ожгихина, Н. Н. Рациональная переработка молочной сыворотки / Н. Н. Ожгихина, Т. А. Волкова // Переработка молока. - 2012. - №9. - С. 44 -46


Review

For citations:


Dymar O.V., Varganov V.A., Efimova E.V., Raysky A.P. New products based on milk whey. Food Industry: Science and Technology. 2013;(1):49-55. (In Russ.)

Views: 161


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)