Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

AN INNOVATIVE MODEL OF ORGANIZATIONAL STRUCTURE OF THE QUALITY CONTROL, CERTIFICATION AND ACHIEVEMENT TARGET COMPETITIVENESS OF FOOD PRODUCTS

Abstract

The article presents the innovation and mathematical models of the organizational structure of the quality control, certification and achieve the target the competitiveness of food products, which takes into account the economic assessment of the competitiveness and quality of food at a preliminary stage, to adapt to the conditions of the food industry research methods qualitative products and first proposed methodology for determining them the main factors.

About the Authors

E. .. Harus
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


M. I. Zapolskiy
ГП «Институт системных исследований в АПК Национальной академии наук Беларуси»
Belarus


References

1. Пилипук, А.В. Институциональная модель национальной продовольственной конкурентоспособности // А.В. Пилипук, М.И. Запольский, Ф.И. Субоч // Весцi Нацыянальнай акадэмii навук Беларусi. Серыя аграрных навук. - 2012. - № 2. - С. 20-28.

2. Гарус, Е.З. Оценка эффективности системы достижения качества продовольственных товаров / Е.З. Гарус // Аграрная экономика. - 2014. - № 5 (228). - С.38-43.

3. Гарус, Е.З. Экономический механизм оценки формирования системы достижения качества и конкурентоспособности продуктов питания» / Е.З. Гарус // Вестник Белорусского государственного экономического университета - 2014. - № 5 (106). - С. 88-93.

4. Гарус, Е.З. Сертификация как инструмент достижения качества продуктов питания / Е.З. Гарус // Пищевая промышленность: наука и технологии. - 2015. - № 2 (28). - С. 74-78.


Review

For citations:


Harus E..., Zapolskiy M.I. AN INNOVATIVE MODEL OF ORGANIZATIONAL STRUCTURE OF THE QUALITY CONTROL, CERTIFICATION AND ACHIEVEMENT TARGET COMPETITIVENESS OF FOOD PRODUCTS. Food Industry: Science and Technology. 2015;(4):42-46. (In Russ.)

Views: 142


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)