Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

NEW SPECIES BREAKFAST CEREAL FUNCTIONAL PURPOSE

Abstract

Developed new types of cereal functionality for dietary therapeutic and preventive supply of high organoleptic, structural and mechanical properties, physical and chemical indicators, low calorie, balanced nutritional value and prophylactic properties (low glycemic index), recommended for use in patients with diabetes mellitus, people who are overweight, as well as all population groups.

About the Authors

Yu. .. Usenia
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


L. .. Filatova
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Зайцев, С.Е. Здоровое питание. Энциклопедия / С.Е. Зайцев. - Минск : Книжный дом, 2003. - 624 с.

2. Федосеева, Т.А. Полная энциклопедия диет / Т.А. Федосеева. - ОЛМА Медиа Групп, 2008. - 656 с.

3. Остриков, А.Н. Коэкструзионные продукты: новые подходы и перспективы / А.Н. Остриков, В.Н. Василенко И.Ю. Соколов; под общ.ред А.Н. Острикова. - М : ДеЛи принт, 2009. - 232 с.

4. Спиричев, В.Б. Обогащение пищевых продуктов витаминами и минеральными веществами. Наука и технология / В.Б. Спиричев, Л.Н. Шатнюк, В.М. Познянский; под общ.ред В.Б. Спиричева. - Новосибирск : Сиб. унив. изд-во, 2004. - 548 с.

5. Фаст, Р. Зерновые завтраки / Р. Фаст, Э. Колдуэлл (ред.); пер. с англ. под общ. ред. проф. В.С. Иунихиной и проф. С.В. Крауса. - Спб. : Профессия, 2007. - 528 с.


Review

For citations:


Usenia Yu..., Filatova L... NEW SPECIES BREAKFAST CEREAL FUNCTIONAL PURPOSE. Food Industry: Science and Technology. 2015;(4):82-85. (In Russ.)

Views: 199


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)