Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

NEW TYPES OF FLOUR CONVENIENCE FOOD WITH ENRICHES COMPONENTS

Abstract

Studies on the production of new types of meat products of a functional purpose. In the formulations of new types of flour semi-finished products introduced enriching the following ingredients: dry powder of Jerusalem artichoke and potato-Jerusalem artichoke puree, that will reduce the amount of sugar in the new products, as well as give them the functional properties and enriched with vitamins and prebiotic.

About the Authors

Y. S. Usenia
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


L. V. Filatova
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


M. I. Harlinskaya
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Катренко, Л.В. Топинамбур. Источник полезного сахара / Л.В. Катренко. - Спб. : Диля, 2005. - 128 с.

2. Федосеева, Т.А. Полная энциклопедия диет / Т.А. Федосеева. - ОЛМА Медиа Групп, 2008. - 656 с.

3. Спиричев, В.Б. Обогащение пищевых продуктов витаминами и минеральными веществами. Наука и технология / В.Б. Спиричев, Л.Н. Шатнюк, В.М. Познянский; под общ.ред В.Б. Спиричева. - Новосибирск : Сиб. унив. изд-во, 2004. - 548 с.


Review

For citations:


Usenia Y.S., Filatova L.V., Harlinskaya M.I. NEW TYPES OF FLOUR CONVENIENCE FOOD WITH ENRICHES COMPONENTS. Food Industry: Science and Technology. 2016;(1):22-26. (In Russ.)

Views: 176


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)