Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

ENSURING OF FOOD SECURITY IN THE REPUBLIC OF BELARUS

Abstract

The main results of the monitoring of national food security, the results of monitoring food quality and safety in domestic market of the Republic of Belarus have been designated. The most actual tendencies in the field of food security and food safety in the Republic of Belarus have been revealed. Обозначены перспективные направления работы по реализации концепции государственной политики в области здорового питания населения Республики Беларусь на период до 2020 года. Promising directions for the implementation of the concept of public policy of healthy eating of Belarusian population for the period up to 2020 have been designated.

About the Authors

S. A. Kondratenko
ГП «Институт системных исследований в АПК НАН Беларуси»
Belarus


I. M. Pochitskaya
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


E. S. Kizeeva
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Продовольственная безопасность Республики Беларусь в условиях функционирования Евразийского экономического союза. Мониторинг 2015. В 2 ч. Ч.1. / В.Г. Гусаков [и др.]. - Минск: Институт системных исследований в АПК НАН Беларуси, 2016. - 205 с.

2. Ловкис, З.В. Научные достижения в пищевой промышленности: становление и развитие / З.В. Ловкис. - Минск: ИВЦ Минфина, 2016. - 336 с.


Review

For citations:


Kondratenko S.A., Pochitskaya I.M., Kizeeva E.S. ENSURING OF FOOD SECURITY IN THE REPUBLIC OF BELARUS. Food Industry: Science and Technology. 2016;(4):12-17. (In Russ.)

Views: 112


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)