Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

DEVELOPMENT AND OPTIMIZATION OF TECHNOLOGICAL PARAMETERS OF EXTRACTION OF DRIED PLUM

Abstract

The article is devoted to the development and optimization of technological parameters of extraction of dried plum on the water and the juices from the berries. The justified choice of dried plum as the object of research. Defined the content of soluble solids and anthocyanins in the resulting extract. Optimized technological parameters extraction of dried plum water and juices from the berries.

About the Authors

V. N. Timofeeva
Учреждение образования «Могилевский государственный университет продовольствия»
Belarus


V. D. Lavshuk
Учреждение образования «Могилевский государственный университет продовольствия»
Belarus


J. S. Nazarova
Учреждение образования «Могилевский государственный университет продовольствия»
Belarus


D. V. Tsiunikava
Учреждение образования «Могилевский государственный университет продовольствия»
Belarus


References

1. Здоровое питание [Электронный ресурс]. - 2013. - Режим доступа: http://www.comers.ru/exchange/2030/. - Дата доступа: 30.09.2016.

2. Покровский, А. А. Химический состав пищевых продуктов / А. А. Покровский. - М.: Пищевая промышленность, 1977. - 227 с.

3. Доморецкий В. А. Технология экстрактов, концентратов и напитков из растительного сырья: учеб. пособие / В. А. Доморецкий. - М.: Форум, 2007 - 444 с.

4. Коэффициент детерминации и линейная регрессия [Электронный ресурс]. - 2015. - Режим доступа: http://statistica.ru/theory/koeffitsient-determinatsii-i-lineynaya-regressiya/. - Дата доступа: 30.09.2016.


Review

For citations:


Timofeeva V.N., Lavshuk V.D., Nazarova J.S., Tsiunikava D.V. DEVELOPMENT AND OPTIMIZATION OF TECHNOLOGICAL PARAMETERS OF EXTRACTION OF DRIED PLUM. Food Industry: Science and Technology. 2017;(1):81-85. (In Russ.)

Views: 261


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)