Methodological approaches and principles for improving the quality and competitiveness offood products
Abstract
The article provides infoппation on the activities of the Interdepartmental Coordinating Council on Nutrition ProЬiems under thc National Academy of Scicnccs of Bclarus, which is an important coordinating structure in solving nutrition issues through the integration of state institutions, scientific and other interested organizations of the Republic of Belarus.
About the Authors
Z. V. LovkisBelarus
Lovkis Zenon Valentinovich, Honored Science Worker of the Republic of Belarus, Academician of the National Academy of Sciences of Belarus, Doctor of Engineering sciences, Professor, Chief Researcher
29 Kozlova sir., 220037, Minsk
О. V. Koloskova
Belarus
Koloskova Olga Vladimirovna, PhD (Engineering), Senior Researcher
29 Kozlova sir., 220037, Minsk
References
1. Доктрина национальной продовольственной безопасности Республики Беларусь до 2030 года: утв. Постановлением Совета Министров Республики Беларусь 15 декабря 2017 г. No962- Режим доступа. [Электронный ресурс]- Дата доступа: 22.05.2023.
2. Ловкие, 3. В. Стратегия повьтrения качества и безопасности пищевой продукции в Республике Беларусь до 2030 года 1 3. В. Ловкие, Е. М. Моргунова, Е. 3. Ловкис 11 Пищевая промышленность: наука и технологии.- 2017.- N•l (35).- С. 8-17.
3. О безопасности пищевой продукции : ТР ТС 021/2011. - Утвержден решением Комиссии Таможенного союза от 9 декабря 2011 г. No880.- Введен 01.07.2013.
4. Пищевая продукция в части ее маркировки : ТР ТС 022/2011 - Утвержден решением Комиссии Таможенного союза от 9 декабря 2011 r. No880.- Введен 01.07.2013.
Review
For citations:
Lovkis Z.V., Koloskova О.V. Methodological approaches and principles for improving the quality and competitiveness offood products. Food Industry: Science and Technology. 2023;16(2):15-18. (In Russ.)