Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

INFLUENCE OF THE MICROSCOPIC ALGA OF СHLORELLA ON INTENSITY OF GROWTH SACCHAROMYCES CEREVISIAE

Abstract

In article possibility of application in brewing production of a component of a phytogenesis - algas chlorella as the source of biologically active agents necessary for increase of physiological activity of yeast is studied. It is investigated influences of various concentration of an alga chlorella on accumulation of a biomass of yeast and specific growth rate in the course of the main fermentation.

About the Authors

E. M. Morgunova
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


Л. Нефёдов
Гродненский государственный университет им. Я. Купалы
Belarus


J. S. Nazarova
Могилевский государственный университет продовольствия
Belarus


References

1. Пермякова, Л.В. Влияние условий аэрации дрожжей на их бродильную активность / Л.В. Пермякова, Г.М. Лисюк // Ферментная и спиртовая промышленность. - 1987. - №2. - С. 27-29.

2. Жизнь растений. В 6-ти т. Гл.ред. чл.- кор. АН СССР, проф. А.А. Федоров. Т.3. Водоросли. Лишайники. Под ред. Проф. М.М. Голербаха. М.: Просвещение, 1977.-с. 487.

3. Качмазов, Г.С. Дрожжи бродильных производств. Практическое руководство: учеб. пособие / Г.С. Качмазов; СПб.: Лань. - Москва, 2012. - 220 с.

4. Назарова, Ю.С. Исследование влияния морских водорослей на физиологические характеристики различных рас дрожжей / Ю.С. Назарова, Е.М. Моргунова, В.В. Автушенко // Техника и технология пищевых производств: тезисы докладов VІІІІ Международной научной конференции студентов и аспирантов, Могилев, 26-27 апреля 2012г. / Могилевский гос. ун-т продовольствия; редкол.: А.В. Акулич [и др.].- Могилев, 2012. Ч.1, - С. 44.


Review

For citations:


Morgunova E.M., , Nazarova J.S. INFLUENCE OF THE MICROSCOPIC ALGA OF СHLORELLA ON INTENSITY OF GROWTH SACCHAROMYCES CEREVISIAE. Food Industry: Science and Technology. 2013;(4):65-69. (In Russ.)

Views: 152


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)