Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

Preparation of Technology for the Production of Energy Specialized Food Product

Abstract

The article describes the stages of preparing technology for the production of energy specialized food products. A classification of machines and apparatus for molding small-piece food products is given. Based on the research results, a list of technological operations and a design diagram of a machine for the production of specialized food products are given.

About the Authors

Z. V. Lovkis
RUE “Scientific and Practical Center for Foodstuffs of the National Academy of Sciences of Belarus”
Belarus

Lovkis Zenon Valentinovich, Honored Science Worker of the Repubhc of Belarus, Academician of the National Academy of Sciences of Belarus, Doctor of Engineering sciences, Professor, Chief Researcher

29 Kozlova sir., 220037, Minsk



L. V. Evtushevskaya
RUE “Scientific and Practical Center for Foodstuffs of the National Academy of Sciences of Belarus”
Belarus

Evtushevskaya Lyudmila Vladimirovna, PhD (Engineering), senior researcher of the department of technologies for products from root crops 

29 Kozlova St., 220037, Minsk



S. S. Galgo
Educational institution “Belarusian State Agrarian Technical University”
Belarus

Galgo Sergey Sergeevich, part-time postgraduate student 

99, Independence Ave., 220012, Minsk



References

1. Санитарные нормы и правила «Требования к питанию населения: нормы физиологических потребностей в энергии и пищевых веществах для различных групп населения Республики Беларусь», утвержденные постановлением Министерства здравоохранения Республики Беларусь от 20.11.2012 г. № 180.

2. Технология производства продуктов из свинины, говядины и мяса птицы : учеб.-метод. пособие для студентов по специальности 1-74 03 04 «Ветеринарная санитария и экспертиза» и слушателей ФПК и ПК / В. Н. Подрез [и др.]. — Витебск: ВГАВМ, 2019. — 64 с.

3. Нугманов, А.Х.-Х. Изучение кинетики и анализ закономерности процесса формования штранга из рыбной фаршевой смеси / А.Х.-Х Нугманов, И. Алексанян // Индустрия питания - 2018. — Т. 3. — №3. — С. 46-51. DOI: 10.29141/2500-1922-2018-3-3-7.

4. Технология продуктов мясопереработки / С. А Артюхова [и др.]. — М.: Колос, 2007. — 490 с.

5. Гинзбург, А. С. Реологические характеристики пищевых продуктов: справ. / А. С. Гинзбург, М. А Громов, Г. И. Красовская. — М.: Агропромиздат, 2009. — 287 с.

6. Ериюв, А. М. Практикум по основам проектирования предприятий мясной промышленности / А. М. Ершов. — Мурманск: МГТУ, 2008. — 343 с.

7. Ершов, А. М. Современные методы расчета технологических процессов / А.М. Ершов, М.А. Ершов; МГТУ. — Мурманск, 2007. — 385 с.


Review

For citations:


Lovkis Z.V., Evtushevskaya L.V., Galgo S.S. Preparation of Technology for the Production of Energy Specialized Food Product. Food Industry: Science and Technology. 2023;16(4):44-47. (In Russ.)

Views: 94


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)