Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

OPTIMIZATION OF MAINTENANCE METHODS FOR INDUSTRIALS VALUABLE YEAST OF GENUS ZYGOSACCHAROMYCES

Abstract

Sub culturing, freeze-drying and cryoconservation techniques are practiced at Belarussian collection of non-pathogenic microorganisms for long-term preservation of yeast belonging to genus Zygosaccharomyces . The cultures retain viability and inherent morphological-cultural characteristics.

About the Authors

A. V. Kanterova
Институт микробиологии НАН Беларуси
Belarus


I. S. Vazhynskaya
Институт микробиологии НАН Беларуси
Belarus


G. I. Novik
Институт микробиологии НАН Беларуси
Belarus


E. A. Tsed
Могилевский государственный университет продовольствия
Belarus


References

1. Королева, Л.М. Идентификация микробного состава поликультуры рисового гриба как основы получения ферментированных безалкогольных напитков / Л.М. Королева и др. // Пиво и напитки. - 2007. № 2.- С. 40-42.

2. Цед, Е.А. Применение нового вида дрожжей Zygosaccharomyces fermentati Naganishi в квасном производстве / Е.А. Цед и др. // Пищевая промышленность: наука и технологии. - 2010. - № 4(10) - С. 52-58.

3. Кантерова, А.В. Сохранение жизнеспособности и свойств дрожжей Saccharomyces cerevisiae методом лиофилизации / А.В. Кантерова, И.И.Алешкевич, Г.И.Новик // «Актуальные аспекты современной микробиологии».VI Молодежная школа-конференция с международным участием (Москва, 25 - 27 октября 2010 г.). С. 30-32.

4. Кантерова, А.В. Жизнеспособность дрожжей рода Saccharomyces после криоконсервации / А.В. Кантерова, Г.И.Новик // «Актуальные аспекты современной микробиологии».V Молодежная школа-конференция с международным участием (Москва,26 - 27 октября 2009 г.). С. 29-30.

5. Луста, К.А. Методы определения жизнеспособности микроорганизмов / К.А. Луста, Б.А. Фихте // Научный центр биологических исследований АН СССР в Пущине, 1990. 186 с.


Review

For citations:


Kanterova A.V., Vazhynskaya I.S., Novik G.I., Tsed E.A. OPTIMIZATION OF MAINTENANCE METHODS FOR INDUSTRIALS VALUABLE YEAST OF GENUS ZYGOSACCHAROMYCES. Food Industry: Science and Technology. 2013;(4):106-109. (In Russ.)

Views: 162


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)