Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

THE COMPARATIVE ANALYSIS OF APPLICATION PREDICTIVE MICROBIOLOGICAL MODELS OF GROWTH L.MONOCYTOGENES AT VARIOUS TEMPERATURES THE COMPARATIVE ANALYSIS OF APPLICATION PREDICTIVE MICROBIOLOGICAL MODELS OF GROWTH L.MONOCYTOGENES AT VARIOUS TEMPERATURES

Abstract

Application predictive microbiological models is actual both in the scientific plan, and for practical work of experts-microbiologists of food manufactures, and also technologists, and it is especially important by working out of new compoundings of products, establishments of their working lives. There are formulas for primary predictive models in article and results of their application for L.monocytogenes in Fraser broth at 200 and 60C are presented.

About the Authors

I. E. Labazava
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


I. M. Pachytskaya
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


S. N. Golubeva
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Стрингер, М. Охлажденные и замороженные продукты / М. Стрингер, К. Денис. - СПб. : Профессия, 2004. - 496 с.

2. Ефимочкина, Н.Р. Эмерджентные бактериальные патогенны в пищевой микробиологии / Н.Р. Ефимочкина. - М. : РАМН, 2008. - 256 с.

3. Тартаковский, И.С. Листерии: роль в инфекционной патологии человека и лабораторная диагностика / И.С. Тартаковский // Клиническая микробиология и антимикробная химиотерапия. - 2000. - N 2. - С. 20-30.

4. Тартаковский, И.С. Листерии в инфекционной патологии человека - современная концепция. / И.С. Тартаковский, О.С. Палей, Э.Ф. Опочинский. - ЗНиСО, 1994. - N 3, С. 1-4.

5. Стелле, Р. Срок годности пищевых продуктов: Расчет и испытание / Р. Стелле. пер.с англ. В. Широкова под общ.ред. Ю.Г. Базановой. - СПб. : Профессия, 2006. - 480 с.

6. Perez-Rodriguez, F., Valero, A. (2013). Predictive Microbiology in Foods, Springer Briefs in Food, Health, and Nutrition, New York, USA. P. 128. Chapter 3.2: Primary models. Pp. 26-35.

7. Baranyi, J., Roberts, T.A. (1994). A dynamic approach to predicting bacterial growth in food. International Journal of Food Microbiology 23, 277-294.

8. Dalgaard, P., Koutsoumanis, K. (2001). Comparison of maximum specific growth.

9. Rates and lag times estimated from absorbance and viable count data by different mathematical models. Journal of Microbiological Methods 43, 183-196.


Review

For citations:


Labazava I.E., Pachytskaya I.M., Golubeva S.N. THE COMPARATIVE ANALYSIS OF APPLICATION PREDICTIVE MICROBIOLOGICAL MODELS OF GROWTH L.MONOCYTOGENES AT VARIOUS TEMPERATURES THE COMPARATIVE ANALYSIS OF APPLICATION PREDICTIVE MICROBIOLOGICAL MODELS OF GROWTH L.MONOCYTOGENES AT VARIOUS TEMPERATURES. Food Industry: Science and Technology. 2015;(4):62-67. (In Russ.)

Views: 138


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)