THE COMPARATIVE ANALYSIS OF APPLICATION PREDICTIVE MICROBIOLOGICAL MODELS OF GROWTH L.MONOCYTOGENES AT VARIOUS TEMPERATURES THE COMPARATIVE ANALYSIS OF APPLICATION PREDICTIVE MICROBIOLOGICAL MODELS OF GROWTH L.MONOCYTOGENES AT VARIOUS TEMPERATURES
Abstract
About the Authors
I. E. LabazavaBelarus
I. M. Pachytskaya
Belarus
S. N. Golubeva
Belarus
References
1. Стрингер, М. Охлажденные и замороженные продукты / М. Стрингер, К. Денис. - СПб. : Профессия, 2004. - 496 с.
2. Ефимочкина, Н.Р. Эмерджентные бактериальные патогенны в пищевой микробиологии / Н.Р. Ефимочкина. - М. : РАМН, 2008. - 256 с.
3. Тартаковский, И.С. Листерии: роль в инфекционной патологии человека и лабораторная диагностика / И.С. Тартаковский // Клиническая микробиология и антимикробная химиотерапия. - 2000. - N 2. - С. 20-30.
4. Тартаковский, И.С. Листерии в инфекционной патологии человека - современная концепция. / И.С. Тартаковский, О.С. Палей, Э.Ф. Опочинский. - ЗНиСО, 1994. - N 3, С. 1-4.
5. Стелле, Р. Срок годности пищевых продуктов: Расчет и испытание / Р. Стелле. пер.с англ. В. Широкова под общ.ред. Ю.Г. Базановой. - СПб. : Профессия, 2006. - 480 с.
6. Perez-Rodriguez, F., Valero, A. (2013). Predictive Microbiology in Foods, Springer Briefs in Food, Health, and Nutrition, New York, USA. P. 128. Chapter 3.2: Primary models. Pp. 26-35.
7. Baranyi, J., Roberts, T.A. (1994). A dynamic approach to predicting bacterial growth in food. International Journal of Food Microbiology 23, 277-294.
8. Dalgaard, P., Koutsoumanis, K. (2001). Comparison of maximum specific growth.
9. Rates and lag times estimated from absorbance and viable count data by different mathematical models. Journal of Microbiological Methods 43, 183-196.
Review
For citations:
Labazava I.E., Pachytskaya I.M., Golubeva S.N. THE COMPARATIVE ANALYSIS OF APPLICATION PREDICTIVE MICROBIOLOGICAL MODELS OF GROWTH L.MONOCYTOGENES AT VARIOUS TEMPERATURES THE COMPARATIVE ANALYSIS OF APPLICATION PREDICTIVE MICROBIOLOGICAL MODELS OF GROWTH L.MONOCYTOGENES AT VARIOUS TEMPERATURES. Food Industry: Science and Technology. 2015;(4):62-67. (In Russ.)