Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

TECHNOLOGY OF PROCESSING OF ACID WHEY WITH COMPLEX MEMBRANE PROCESSING

Abstract

The results of studies of the composition of the products are given these obtained with the use of electrodialysis and nanofiltration of acidic whey. The combination of these membrane processing methods can improve the efficiency of the technological process of processing of acid whey

About the Authors

O. P. Gondar
Институт продовольственных ресурсов НААН Украины
Belarus


I. O. Romanchuk
Институт продовольственных ресурсов НААН Украины
Belarus


A. V. Minorova
Институт продовольственных ресурсов НААН Украины
Belarus


References

1. Коренман, Я.И. Изучение сенсорных характеристик творожной сыворотки для оптимизации рецептуры напитка на ее основе / Я.И. Коренман, Е.И. Мельникова, С.И. Нифталиев, С.Е. Боева // Хранение и переработка сельхозсырья. - 2006. - № 6. - С. 77-80.

2. Евдокимов, И.А. Рациональные технологии переработки кислой молочной сыворотки / И.А. Евдокимов, М.С. Золотарева, Д.Н Володин, А.С Бессонов // Молочная промышленность. - 2007. - № 11. - С. 45-46.

3. Золотарева, М.С. Электродиализ - наиболее эффективный процесс деминерализации молочной сыворотки / М.С. Золотарева, Д.Н. Володин, А.С. Бессонов, В.К. Топалов // Молочная промышленность. - 2014. - № 3 - С. 37.

4. Енциклопедія мембран: в 2 т / упоряд. М.Т. Брик. - К. : Вид. Дім «Києво-Могилянська академія». - 2005. - Т. 1. - 2005. - 658 с.

5. Hinkova, A. Potential of membrane separation processes in cheese whey fractionation and separation / A. Hinkova, P. Zidova, V. Pour, Z. Bubnik // Procedia Engineering. - 2012. - V. 42. - P. 1554-1565.

6. Simova, H. Demineralization of natural sweet by electrodialysis at pilot-plant scale / H. Simova, V. Kysela, A. Cernin // Desalination and Water Treatment. - 2010. - V. 14. - P. 170-173.

7. Мінорова, А.В. Переробка молочної сироватки із застосуванням електродіалізної обробки / А.В Мінорова, І.О. Романчук, О.П. Недорізанюк, Н.Л. Крушельницька // Вісник аграрної науки. - 2010. - № 3. - С. 58-60.


Review

For citations:


Gondar O.P., Romanchuk I.O., Minorova A.V. TECHNOLOGY OF PROCESSING OF ACID WHEY WITH COMPLEX MEMBRANE PROCESSING. Food Industry: Science and Technology. 2015;(4):85-88. (In Russ.)

Views: 170


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)