Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

PROFILE ANALYSIS IN THE EVALUATION OF SENSORY PROPERTIES OF CANNED FISH

Abstract

The article introduces results of estimating quality level of marketed in the Republic of Belarus. Quality of natural canned fish samples has been investigated by using profile analysis of sensor properties. Distinctive characteristics of sensor properties of natural canned fish samples taken for investigation from the same product line of domestic and foreign producers have been established.

About the Authors

E. V. Roshchyna
Учреждение образования «Белорусский торгово-экономический университет потребительской кооперации»
Belarus


H. E. Zhydkova
Учреждение образования «Белорусский торгово-экономический университет потребительской кооперации»
Belarus


H. A. Staravoitava
Учреждение образования «Белорусский торгово-экономический университет потребительской кооперации»
Belarus


References

1. Консервы рыбные натуральные с добавлением масла. Технические условия : ГОСТ 13865-2000. - Введ. 2001-01-01. - М. : ИПК Издательство стандартов, 2000. - 6 с.

2. Методы профильного анализа флейвора. Органолептический анализ. Методология : СТБ ИСО 6564-2007 : Введ. 2007-05-01. - М. : Национальные стандарты, 2007. - 14 с.

3. Рощина, Е.В. Повышение качества кетчупов, вырабатываемых ЧУП «Молодечненский пищевой комбинат» / Е.В. Рощина, Т.В. Васюта, И.И. Паромчик // Пищевая промышленность: наука и технологии, 2013. - № 3 (21). - С. 25-29.

4. Продукты пищевые консервированные. Методы определения органолептических показателей, соотношения составных частей и массы нетто : ГОСТ 8756.1-1970. - Введ. 1971-07-01. - М. : ИПК Издательство стандартов, 1970. - 6 с.

5. Профиль текстуры. Органолептический анализ. Методология: СТБ ИСО 11036-2007: Введ. 2007-07-01. - Минск : Госстандарт БелГИСС, 2007. - 20 с.


Review

For citations:


Roshchyna E.V., Zhydkova H.E., Staravoitava H.A. PROFILE ANALYSIS IN THE EVALUATION OF SENSORY PROPERTIES OF CANNED FISH. Food Industry: Science and Technology. 2016;(3):36-41. (In Russ.)

Views: 202


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)