Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

PROSPECTS OF INVOLVEMENT IN ECONOMIC CIRCULATION OF MEAT OF THE BEAVER

Abstract

The features of the composition and nutritional value of meat in comparison with beaver meat producing animals. Conducted organoleptic tasting and evaluation of beaver meat, as well as laboratory tests to establish the nutritional value, the definition of safety performance. The recommendations for the prevention of microbial contamination of carcasses increased and increased mercury content in the meat. On the basis of the research is developing technical specifications for beaver meat.

About the Authors

A. V. Meliashchenia
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


T. V. Demchina
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


K. V. Marchenko
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


References

1. ТР ТС 021/2011 «О безопасности пищевой продукции».

2. Санитарные нормы и правила «Требования к продовольственному сырью и пищевым продуктам» : постановление Минздрава Республики Беларусь № 52 от 21.06.2013 г.

3. ТР ТС 034/2013 «О безопасности мяса и мясных продуктов».

4. ГОСТ 7269-79 «Мясо. Методы отбора образцов и органолептические методы определения свежести».

5. Скурихин, И.М. Таблицы химического состава и калорийности российских продуктов питания: Справочник / И.М. Скурихин, В.А. Тутельян. - М. : ДеЛи принт, 2007. - 276 с.

6. USDA SR-23. USDA National Nutrient Database for Standard Reference.

7. ГН 10-117-99 «Республиканские допустимые уровни содержания радионуклидов цезия-137 и стронция-90 в пищевых продуктах и питьевой воде (РДУ-99)».

8. Корнепаева, Р.П. Санитарная микробиология сырья и продуктов животного происхождения / Р.П. Корнепаева, П.П. Степаненко, Е.В. Павлова. - М. : ООО Полиграфсервис, 2006. - С. 15-18.

9. Громов, И.М. Млекопитающие фауны России и сопредельных территорий. Зайцеобразные и грызуны. / И.М. Громов, М.А. Ербаева. - СПб, 1995 - 522 с.

10. Федюшина, О.Ю. Ртуть в пресноводных гидробионтах. Школа-семинар «Геохимия живого вещества» / О.Ю. Федюшина. - Томский государственный университет. - 2013.


Review

For citations:


Meliashchenia A.V., Demchina T.V., Marchenko K.V. PROSPECTS OF INVOLVEMENT IN ECONOMIC CIRCULATION OF MEAT OF THE BEAVER. Food Industry: Science and Technology. 2016;(3):45-51. (In Russ.)

Views: 143


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)