Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

CARRYING OUT MICROBIOLOGICAL MONITORING OF FOOD TOKSIKOINFEKTION (Listeria monocytogenes, Salmonella spp.) AT THE ENTERPRISES PROCESSING FOWL

Abstract

In this article the method of carrying out microbiological monitoring from processing equipment, surfaces, a technological environment on presence of Listeria monocytogenes and Salmonella spp. is described, and also stability of Listeria monocytogenes and Salmonella spp. is studied to the disinfectants applied at the enterprises for processing of a bird .

About the Authors

T. A. Savelyeva
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


Т. V. Hovzun
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


А. V. Shach
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


V. B. Korako
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


References

1. Листериоз. Методические рекомендации: учреждение-разработчик: инфекционная клиническая б-ца N 1 Комитета здравоохранения, МГМСУ, ИПВИ им. М.П. Чумакова РАМН; составители: д.м.н. профессор Н.А. Малышев [и др.]; утверждено А.П. Сельцовским. - Москва, 2001.

2. Покровский, В.И. Инфекционные болезни и эпидемиология / В.И. Покровский, С.Г. Пак, И.И. Брико. - Москва: Гэотар-Мед, 2003.

3. Эпидемиология и профилактика листериоза: методические указания МУ 3.1.7.1104-02. Утверждено Г.Г. Онищенко, 2002.

4. Тартаковский, И.С. Листерии: роль в инфекционной патологии человека и лабораторная диагностика / И.С. Тартаковский, В.В. Малеев, С.А. Ермолаева. - Москва: Медицина для всех, 2002.


Review

For citations:


Savelyeva T.A., Hovzun Т.V., Shach А.V., Korako V.B. CARRYING OUT MICROBIOLOGICAL MONITORING OF FOOD TOKSIKOINFEKTION (Listeria monocytogenes, Salmonella spp.) AT THE ENTERPRISES PROCESSING FOWL. Food Industry: Science and Technology. 2016;(3):95-100. (In Russ.)

Views: 158


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)