Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

THE PERSPECTIVE DIRECTION IN FERMENTATION INTENSIFICATION OF THE BEER MASH

Abstract

In article possibility of application in brewing production of a component of a phytogenesis - algas chlorella as the source of biologically active agents necessary for increase of physiological activity of yeast and an intensification of process of a fermentation of a beer mash is studied. It is investigated influences of various concentration of an alga chlorella on a course of the main fermentation.

About the Authors

E. M. Morgunova
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


J. S. Nazarova
УО «Могилевский государственный университет продовольствия»
Belarus


E. V. Rodin
ИЗАО «Пивоварни Хайнекен»
Belarus


References

1. Федоренко, Б. Н. Техническое развитие пивоваренных производств / Б.Н. Федоренко // Пиво и напитки. - 2002. - №1. - С. 4 - 7.

2. Пермякова, Л.В. Влияние условий аэрации дрожжей на их бродильную активность / Л.В. Пермякова, Г.М. Лисюк // Ферментная и спиртовая промышленность. - 1987. - №2. - С. 27 - 29.

3. Жизнь растений. В 6-ти т. Гл. ред. чл.- кор. АН СССР, проф. А.А. Федоров. Т.3. Водоросли. Лишайники. Под ред. Проф. М.М. Голербаха. М.: Просвещение, 1977. - 487 с.

4. Качмазов, Г.С. Дрожжи бродильных производств. Практическое руководство: учеб. пособие / Г.С. Качмазов; СПб.: Лань. - Москва, 2012. - 220 с.

5. Назарова, Ю.С. Исследование влияния морских водорослей на физиологические характеристики различных рас дрожжей / Ю.С. Назарова, Е.М. Моргунова, В.В. Автушенко // Техника и технология пищевых производств: тезисы докладов VІІІІ Международной научной конференции студентов и аспирантов, Могилев, 26 - 27 апреля 2012г. / Могилевский гос. ун-т продовольствия; редкол.: А.В. Акулич [и др.].- Могилев, 2012. Ч.1, - С. 44.


Review

For citations:


Morgunova E.M., Nazarova J.S., Rodin E.V. THE PERSPECTIVE DIRECTION IN FERMENTATION INTENSIFICATION OF THE BEER MASH. Food Industry: Science and Technology. 2013;(2):34-38. (In Russ.)

Views: 131


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)