Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

THE PREFERENCES OF THE PEOPLE LEADING ACTIVE LIFESTYLE AS THE BASIS FOR CREATION OF NATIONAL FUNCTIONAL PRODUCTS

Abstract

There are results of an assessment of the choice of the functional products by people leading active lifestyle. The possibility of application of vitamin complexes and adaptogens is proved during creation of new functional products.

About the Authors

I. М. Pochitskaja
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


I. J. Lobazova
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


A. V. Seliazniova
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Розенблюм, А. Питание спортсменов. Руководство для профессиональной работы с физически подготовленными людьми / А. Розенблюм. - Киев: Олимпийская литература, 2005/ - 535 с.

2. Полиевский, С. А. Основы индивидуального и коллективного питания спортсменов / С.А. Полиевский. - М.: Физкультура и Спорт, 2005. - 384 с.

3. Борисова, О. О. Питание спортсменов: зарубежный опыт и практические рекомендации / О.О. Борисова. - М. : Советский спорт, 2007. - 132 с.

4. Олейник, С. А. Спортивная фармакология и диетология / С.А. Олейник [и др.]. - М. : ООО «И.Д. Вильямс», 2008. - 256 с.

5. Колеман, Э. Питание для выносливости; пер. с англ. / Э. Колеман. - Мурманск: «Тулома», 2005. - 192 с.

6. Calder, P. C. Under nutrition, infection and immune function / P. C. Calder, A. A. Jackson // Nutr. Res. Rev. - 2000. - №13. - P. 3-29.


Review

For citations:


Pochitskaja I.М., Lobazova I.J., Seliazniova A.V. THE PREFERENCES OF THE PEOPLE LEADING ACTIVE LIFESTYLE AS THE BASIS FOR CREATION OF NATIONAL FUNCTIONAL PRODUCTS. Food Industry: Science and Technology. 2017;(2):41-46. (In Russ.)

Views: 149


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)