Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

STUDYING CONSUMER PREFERENCES OF FISH PRODUCTS IN THE REPUBLIC OF BELARUS

Abstract

The article presents the results of consumer preferences of fish products in the Republic of Belarus, the main criteria for selecting fish products are established. The taste preferences of consumers for creating the "ideal profile" of a fish product are revealed. The obtained research data will be used to create functional fish products.

About the Authors

I. M. Potchitskaia
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


N. V. Komarova
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


E. S. Krasouskaya
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Продовольственная безопасность Республики Беларусь в условиях функционирования Евразийского экономического союза.Мониторинг-2015. В 2 ч. Ч.2 / В.Г. Гусаков [и др.]. - Минск: Институт системных исследований в АПК НАН Беларуси, 2016.-141 с.

2. Обзор национального рыбоводческого сектора (НАСО) [Электронный ресурс].-Режим доступа : http://www.fao.org/fishery/countrysector/naso_belarus/ru.-Дата доступа: - 08.08.2017.

3. Ким, Г.Н. Сенсорный анализ продуктов переработки рыбы и беспозвоночных: учебное пособие. /Г.Н. Ким, И.Н. Ким, Т.М. Сафронова, Е. В. Мегеда. - СПб.: Издательство «Лань», 2014. - 512 с.


Review

For citations:


Potchitskaia I.M., Komarova N.V., Krasouskaya E.S. STUDYING CONSUMER PREFERENCES OF FISH PRODUCTS IN THE REPUBLIC OF BELARUS. Food Industry: Science and Technology. 2017;(3):88-98. (In Russ.)

Views: 397


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)