BINDING OF HEAVY METAL IONS BY MEANS OF FUNCTIONAL PREBIOTIC POWDERS
Abstract
About the Author
Zh. O. PetrovaUkraine
References
1. Зайцев, А. Н. Медико-биологические требования к качеству сырья и продуктов / А. Н. Зайцев, // Пищевая пром.-ть, 1990. - № 6. - С. 4 - 5.
2. Chesson, A. Dietary fiber in A.M.Stephen Food Hydrocolloids and their Applications / A. Chesson // New York: Marcell Deccer, Inc., 1995. - 575 - 576.
3. Livesey, G. Nutritional aspects of difficult-to-digest carbohydrates / G. Livesey, G. Philips, P. Williams& D. Wedlock (eds.) // Gums and Stabillisers for the Food Industry 7. - New York: IRL Press, 1994. - P. 169 - 186.
4. Кочетков, А. А. Классификация и применение пектинов / А. А. Кочетков, А. Ю. Колеснов // Пищевая пром-ть, 1995. - №9. - С. 28 - 29.
5. Зайко, Г. М. Получение очищещенного пектина для использования в лечебных и профилактических целях / Г. М. Зайко, Тамова М. Ю. // Известия вузов. Пищевая технология, 1998. - №1. - С. 13 - 19.
6. Фанг-Юнг, А. Ф. Использование яблочного пектина для профилактических продуктов / А. Ф. Фанг-Юнг, Ф. И. Каменская, С. Д. Давыдова, С. Н. Бирюкова, Э. С. Иванова // Известия вузов. Пищевая технология, 1978. - №3. - С. 79 - 81.
7. Бухтоярова, З. Т. Разработка рецептур пастилы с пектином и β-каротином / З. Т. Бухтоярова, Г. М. Зайко, М. Ю. Тамова // Известие вузов. Пищевая технология, 1993. - № 3-4. - С. 58 - 60.
8. Петрова, Ж. О. Спосіб одержання пребіотичного порошку з яблук та кабачків / Петрова Ж. О., Снєжкін Ю. Ф., Пазюк В. М., Гетманюк К. М. Патент на винахід № 109360 МПК А23L 1/20; № а 2014 06139, Заявл.04.06.2014, видан 10.08.2015; Бюл. № 15.
9. Птичкин, И. И. Пищевые полисахариды: структурные уровни и функциональность / Птичкин И. И., Птичкина Н. М. // ГУП «Типография №6» - Саратов, 2012.- 96с.
10. Krusen B. Recovery of inulin from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) in the small intestine of man / Bach Krusen KE, Hessov I.// Br J Nutr 1995; 74: 101 - 113.
Review
For citations:
Petrova Zh.O. BINDING OF HEAVY METAL IONS BY MEANS OF FUNCTIONAL PREBIOTIC POWDERS. Food Industry: Science and Technology. 2017;(1):17-21. (In Russ.)