Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

THE SUGAR INDUSTRY THE FOOD INDUSTRY OF THE REPUBLIC OF BELARUS

Abstract

Characterized the sugar industry of the food industry of the Republic of Belarus. Established that sugar food product is an important strategic destination for the Republic of Belarus. The sugar industry of the Republic of Belarus represented by 4 operating companies: Skidel sugar factory, Gorodeya sugar refinery, Zhabinka sugar plant and Slutsk sugar refinery. The entire range of sugar divided into groups according to colors (white, yellow, brown in different shades, color), purity (refined and less refined (reduced processing)), physical state (crystalline, liquid, amorphous, paste-like), presence of other substances (fondant sugar (containing glucose), gelling (contains pectin), soft sugars (invert sugar), aromatic). To further enhance the efficiency of sugar production it is necessary to gradually improve the existing and to implement new advanced technologies, with the aim of increasing output of sugar and its quality.

About the Authors

V. V. Kulakouski
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


V. V. Litvyak
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Сапронов, А. Р. Технология сахарного производства / А. Р. Сапронов. - М.: Колос, 1999. - 494 с.

2. Примак, В. М. Технология и технохимконтроль сахарного производства: учебник / В. М. Примак. - М.: Легкая и пищевая промышленность, 1981. - 240 с.

3. Ловкис, З. В. Очистка диффузионного сока в сахарном производстве (настольная книга производственника) / З. В. Ловкис [и др.]; под общ. ред. З.В. Ловкиса. - Минск: Беларуская навука, 2013. - 232 с.

4. Ловкис, З. В. Содержание сахара в мелассе. Оптимизация режима кристаллизации сахарозы на последнем продукте (настольная книга производственника) / З.В. Ловкис [и др.]; под общ. ред. З. В. Ловкиса. - Минск: Беларуская навука, 2014. - 97 с.

5. Государственная программа развития сахарной промышленности на 2011-2015 годы: утв. Постановлением Совета Министров Республики Беларусь от 24 марта 2011 г. №359.


Review

For citations:


Kulakouski V.V., Litvyak V.V. THE SUGAR INDUSTRY THE FOOD INDUSTRY OF THE REPUBLIC OF BELARUS. Food Industry: Science and Technology. 2017;(1):40-47. (In Russ.)

Views: 211


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)