Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

USE OF CONCENTRATE SALT AFTER ELECTRODIALYSIS SERUM AS MICROFERTILIZERS IN PLANT

Abstract

In carrying out investigations the characteristics of whey demineralization. Determined that the physicochemical properties of the concentrate of salts formed by the electrodialysis treatment of whey depends on its type and the degree of demineralization. It is shown that one of the promising ways to use salt concentrates produced during electrodialysis of whey, is their use as the basis of micronutrients, which are designed for watering the grass stands of grasslands in order to increase their food production.

About the Authors

O. V. Dymar
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


I. V. Mikluch
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


J. .. Kincl
ООО «MemBrain»
Czech Republic


J. .. Barton
ООО «MemBrain»
Czech Republic


F. .. Auinger
ОАО «MEGA»
Czech Republic


References

1. Храмцов, А.Г. Технология продуктов из молочной сыворотки / А.Г. Храмцов, П.Г. Нестеренко // М.: ДеЛипринт, 2004. - 587 с.

2. Липатов, Н.Н. Мембранные методы разделения молока и молочных продуктов / Н.Н. Липатов, В.А. Марьин, Е.А. Фетисов // М.: Пищевая промышленность, 1976 г. - 168 с.

3. Электромембранные процессы [Электронный ресурс] / Российский химико-технологический университет им. Д.И. Менделеева. - Москва. - Режим доступа: http://www.membrane.msk.ru/books. - Дата доступа: 04.07.2012.


Review

For citations:


Dymar O.V., Mikluch I.V., Kincl J..., Barton J..., Auinger F... USE OF CONCENTRATE SALT AFTER ELECTRODIALYSIS SERUM AS MICROFERTILIZERS IN PLANT. Food Industry: Science and Technology. 2013;(3):38-45. (In Russ.)

Views: 139


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)