Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

MODE OPTIMIZATION THE SECOND STAGE OF GERMINATION PEAS

Abstract

The optimal modes of the second stage of germination peas grown in the Republic of Belarus method of air to water soaking in the temperature range of 10-30 ᵒС were determined. Nomograms and technological map to optimize the germination peas and recommendations for their use were developed.

About the Authors

E. .. Urbanchik
УО «Могилевский государственный университет продовольствия»
Belarus


A. .. Shaluta
УО «Могилевский государственный университет продовольствия»
Belarus


References

1. Нилова, Л.П. Товароведение и экспертиза зерномучных товаров [Текст]: учебник для вузов / Л.П. Нилова. - СПб.: ГИОРД, 2005. - 411с.

2. Шаршунов, В.А. Биотехнологические приемы повышения эффективности использования зерновых ресурсов Беларуси / В.А. Шаршунов, Е.Н. Урбанчик, Л.А. Касьянова, О.В. Агеенко, П.Г. Иванов // Вести Национальной академии наук Беларуси. Сер. Аграр. навук. - 2008. - №1. - С. 101 - 106.

3. Кондратенко, Р.Г. Исследование химического состава и технологический свойств пророщенного гороха / Р.Г. Кондратенко, Е.Н. Урбанчик, А.Е. Шалюта // Сб. научн. тр. / Университет по хранителни технологии - Пловдив, 2010. - Том LVIII, выпуск 2: Хранителна наука, техника и технологии 2011. - С. 446-451.

4. Урбанчик, Е.Н. Комплексная характеристика сырья и оптимизация режимов первого этапа проращивания семян гороха / Е.Н. Урбанчик, А.Е. Шалюта // Вестник МГУП-2012.-№ 2. - С. 76 - 80.

5. Способ оптимизации проращивания зерна и семян a 20130033Республика Беларусь, МПК (2006.01) A 23L 1/00 / Е.Н. Урбанчик, А.Е. Шалюта; заявитель УО «Мог.гос. ун-т продовольствия». заявл. 11.01.2013; опубл. 30.06.13 // Афіцыйныбюл. / Нац. цэнтрінтэлектуал. уласнасці. - 2013. - № 3. - С. 6.


Review

For citations:


Urbanchik E..., Shaluta A... MODE OPTIMIZATION THE SECOND STAGE OF GERMINATION PEAS. Food Industry: Science and Technology. 2013;(3):63-69. (In Russ.)

Views: 143


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)