Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

Expanding the range of sauce products

https://doi.org/10.47612/2073-4794-2021-14-4(54)-49-55

Abstract

Тhe research objectives for the development of the direction of production of new types of sauce products are defined. Technological solutions have been developed for the production of sauce products with the expansion of the existing product range. A general description of the new sauce products is given, including tomato sauces based on horseradish and mustard, pasta sauces and sweet sauces.

About the Authors

L. M. Paulouskaja
RUE «Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus for Food»
Belarus

Paulouskaya Liudmila Mikhailovna — head of the department of the technologies of canned food products 

Kozlova st.29, Minsk, 220037



V. Z. Yahorava
RUE «Scientific and Practical Center of the National Academy of Sciences of Belarus for Food»
Belarus

Egorova Valentina Zenonovna — senior researcher of the department of the technologies of canned food products

Kozlova st.29, Minsk, 220037



References

1. Патентные исследования. Содержание и порядок проведения: СТБ 1180-99.- Введ. 01.10.99. — Изд-во стандартов, 2000. — 24 с.

2. Соусы и кетчупы. Общие технические условия: СТБ 1000-96. — Введ 01.07.1997. - Минск: Госстандарт Республики Беларусь: Белорусский государственный институт стандартизации и сертификации, 1996. - 13 с.

3. Консервы. Соусы фруктовые. Технические условия: ГОСТ 18077-2013. — Введ. 01.08.2016. Минск: Госстандарт Республики Беларусь: Белорусский государственный институт стандартизации и сертификации, 2016. - 12 с.

4. Консервы. Соусы овощные. Технические условия: ГОСТ 17471-2013. — Введ. 01.03.2016. Минск: Госстандарт Республики Беларусь: Белорусский государственный институт стандартизации и сертификации, 2016. - 15 с.

5. Скурихин, И. М. Таблицы химического состава и калорийности российских продуктов питания / И. М. Скурихин, В. А.Тутельян. –М.: ДеЛи принт, 2007.-276 с.

6. Методические указания по разработке научно-обоснованных режимов стерилизации и пастеризации плодоовощных консервов, утв. Министерством сельского хозяйства и продовольствия Республики Беларусь 17 ноября 2008 г.- Введ. 01.03.2009. – Минск, 2009. — 61 с.

7. Постановление Государственного комитета по стандартизации Республики Беларусь № 57 от 10.июля 2017 г. «Об утверждении Правил разработки, утверждения, государственной регистрации, изменения и отмены технических условий», 2019. — 14 с.

8. Технологическая документация. Рецептура. Общие требования к разработке: СТБ 1450-2010.- Введ. 01.09.10. — Минск: Белорусский государственный институт стандартизации и сертификации, 2010. — 12 с.


Review

For citations:


Paulouskaja L.M., Yahorava V.Z. Expanding the range of sauce products. Food Industry: Science and Technology. 2021;14(4):49-55. (In Russ.) https://doi.org/10.47612/2073-4794-2021-14-4(54)-49-55

Views: 184


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)