То the question of increasing the literacy of students about healthy and proper nutrition
Abstract
Тhis article shows the role of nutrition in maintaining human health, the results of the analysis of the student nutrition survey, the need to improve the nutrition culture of students at the level of educational programs of general higher education.
About the Authors
Е. V. RoshchynaBelarus
Moshchyna Alena Vasilevna, PhD (Engineering), Associate Professor, Head of the Department of Commodity Science
50. Prospect October, Homel 246029
М. F. Ваn
Belarus
Ban Marina Fedorovna, PhD (Engineering), Associate Professor, Associate Professor of the Department of Commodity Science Educational
50. Prospect October, Homel 246029
References
1. Здоровое питание - Режим доступа: https:/ /www.who.int/ru/news-roomjfact-sheetsjdetail/healthy-diet. - Дата доступа: 19.08.2022.
2. О Доктрине национальной продовольственной безопасности Республики Беларусь до 2030 года [Электронный ресурс] : постановление Совета Министров Респ. Беларусь, 15 дек. 2017 г., N~962 //Национальный центр правовой информации Республики Беларусь. - Режим доступа: https:jjpravo.byjdocumentj?guid=3871&pO=C21700962. - Дата доступа: 20.09.2022.
3. Стратегия развития государственной молодежной политики Республики Беларусь до 2030 года. Утверждена постановлением Совета Министров Республики Беларусь от 19 июня 2021 г. N~349 (вред. постановления Совмина от от 3 ноября 2022 г. N~752 [Электронный ресурс] URL: https:/ jpravo.byjdocumentj?guid=3871&pO=C22100349 - Национальный правовой Интернет-портал Республики Беларусь.
4. Рощина, Е. В. К вопросу о здоровом питании [Электронный ресурс] 1 Е. В. Рощина, М. Ф. Бань 11 Союз науки и практики: актуальные проблемы и перспектины развития товароведения: сборник науq:ных статей международной науq:но-пракrической конференции, Гомель, 9-10 ноября 2021 г.: науq:ное электронное текстовое издание 1 Белкоопсоюз, Белорусский торгово-экономический университет потребительской кооперации ; под науч. ред. В. Е. Сьщко, Е. В. Рощиной; редкол.: С. Н. Лебедева [и др.].- Гомель: БТЭУ, 2021.- с. 127-130.
Review
For citations:
Roshchyna Е.V., Ваn М.F. То the question of increasing the literacy of students about healthy and proper nutrition. Food Industry: Science and Technology. 2023;16(2):80-84. (In Russ.)