1. Гузкова, Ю.А. Развитие института географических указаний в Республике Беларусь / Ю.А. Гузкова, Е.А. Давыдова // Аграрная экономика. - 2024. - №7. - С. 79-85.
2. Парижская конвенция по охране промышленной собственности от 20 марта 1883 г. [Электронный ресурс] // Федеральный институт промышленной собственности. - Режим доступа: https://www.fips.ru/documents/international-documents/konventsii/parizhskaya-konventsiya-po-okhrane-ps.php.- Дата доступа: 28.05.2024.
3. Лиссабонское соглашение об охране наименований мест происхождения и их международной регистрации от 31 октября 1958 г. [Электронный ресурс] // Гарант. - Режим доступа: https://base.garant.ru/2560081. - Дата доступа: 28.05.2024.
4. Regulation (EU) 2024/1143 of the European Parliament and of the Council of 11 April 2024 on geographical indications for wine, spirit drinks and agricultural products, as well as traditional specialities guaranteed and optional quality terms for agricultural products [Electronic resource] // EUR-Lex. - Mode of access: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/TXT/?uri=CELEX:32024R1143. - Date of access: 28.05.2024.
5. Regulation (EU) №1308/2013 of the European Parliament and of the Council of 17 December 2013 establishing a common organisation of the markets in agricultural products and repealing [Electronic resource] // EURLex. - Mode of access: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:32013R1308. - Date of access: 28.05.2024.
6. Commission Delegated Regulation (EU) No 665/2014 of 11 March 2014 supplementing Regulation (EU) No 1151/2012 of the European Parliament and of the Council with regard to conditions of use of the optional quality term ‘mountain product’ [Electronic resource] // EUR-Lex. - Mode of access: https://eur-lex.europa.eu/eli/reg_del/2014/665/oj. - Date of access: 28.05.2024.
7. Authenticity and Typicity of Traditional Cheeses: A Review on Geographical Origin Authentication Methods [Electronic resource] / M. Cardin [et al.] // Foods. - 2022. - V. 11, is. 21. - Mode of access: https://www.mdpi.com/2304-8158/11/21/3379. - Date of access: 28.05.2024.
8. О географических указаниях [Электронный ресурс]: Закон Респ. Беларусь, 7 июля 2002 г., №127-З // ЭТАЛОН. Законодательство Республики Беларусь / Нац. центр правовой информ. Респ. Беларусь. - Минск, 2024.
9. Перечень наименований мест происхождения товаров, географических указаний, сведения о которых внесены в государственный реестр Республики Беларусь [Электронный ресурс] // Национальный центр интеллектуальной собственности. - Режим доступа: https://www.ncip.by/promyshlennaya-sobstvennost/obekty/perechen-zaregistrirovannykh-naimenovaniy2966. - Дата доступа: 17.08.2024.
10. Давыдова, Е. А. Идентификация географического происхождения сыров / Е. А. Давыдова, Т. А. Заболоцкая // Пищевая промышленность: наука и технологии. - 2017. - №1. - С. 54-57.
11. A comprehensive review of food fraud terminologies and food fraud mitigation guides [Electronic resource] / K. Robson [et al.] // Food Control. - 2021. - Vol. 120. - Mode of access: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0956713520304321. - Date of access: 28.05.2024.
12. Ruth, S.M. Food identity, authenticity and fraud: the full spectrum / S. M. Ruth, D. Granato // Foods. - 2017. - Vol. 6, is. 7. - Mode of access: https://www.researchgate.net/publication/318251285_Food_Identity_Authenticity_and_Fraud_The_Full_Spectrum. - Date of access: 28.05.2024.