Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

STUDY OF INFLUENCE OF DIFFERENTIATED POLYMER PROCESSING OF GRAIN RAW MATERIALS AND OPTIMIZE THE PARAMETERS OF THE FERMENTATION PROCESS ON THE QUALITATIVE AND QUANTITATIVE COMPOSITION OF TRACE FORMED IN THE BIOSYNTHESIS ETHANOL

Abstract

The results of studies on the effect of differential processing of biopolymers grain raw materials and optimized parameters of the fermentation process on the qualitative and quantitative composition of trace generated in the biosynthesis of ethanol.The effect of the introduced enzyme preparations and strains of yeast fermentation under optimal conditions on the accumulation of end products and the formation of toxic trace.

About the Authors

D. V. Khlimankov
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


T. M. Tananaika
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


A. A. Pushkar
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Василенко, З.В. Исследование влияния вида зерновой культуры на аминокислотный состав спиртового сусла и биохимические процессы при его сбраживании / З.В. Василенко [и др.] // Весцi Нацыянальнай акадэмii навук Беларусi. Серыя аграрных навук. - 2010. - № 3. - С. 111-117.

2. Кадиева, А.Т. Разработка интенсивной технологии этанола на основе целенаправленного применения мультиэнзимных систем и новых рас спиртовых дрожжей :дис.. канд. техн. наук : 05.18.07 / А.Т. Кадиева. - М., 2003. - 208 c.

3. Сизов, А.И. Регуляция образования сивушных масел в процессе спиртового брожения / А.И. Сизов [и др.] // Ликероводочное производство и виноделие, 2006. - № 5 (77). - С. 5-7.

4. Шиян, П.Л. Биосинтез летучих органических примесей спиртовой бражки / П.Л. Шиян, Т.Е. Мудрак, Р.Г. Кириленко // Микробные биокатализаторы и их роль в нано- и биотехнологиях: сб. науч. трудов / ВНИИПБТ; под ред. В.А. Полякова, Л.В. Римаревой. - М. : Пищепромиздат, 2008. - С. 250-257.

5. Устинова, А.С. Биосинтез летучих высших спиртов в процессе спиртового брожения / А.С. Устинова, Т.В. Меледина // Индустрия напитков. - 2012. - № 4. - С. 8-11.

6. Устинова, А.С. Влияние углеводного состава среды на бродильную активность дрожжей / А.С. Устинова // Сборник тезисов докладов конгресса молодых ученых, Выпуск 4. - СПб : НИУ ИТМО. - 2013. - С. 94-96.

7. Хлиманков, Д.В. Исследование влияния дифференцированной переработки зерна на процессы приготовления замеса и механико-ферментативной обработки / Д.В. Хлиманков, Т.М. Тананайко, А.А. Пушкарь // Пищевая промышленность: наука и технологии. - 2010. - № 2 (28).- С. 38-42.

8. Рухлядева, А.П. Технохимический контроль спиртового производства / А.П. Рухлядева. - М. : Пищевая промышленность. - 1974. - 355 с.


Review

For citations:


Khlimankov D.V., Tananaika T.M., Pushkar A.A. STUDY OF INFLUENCE OF DIFFERENTIATED POLYMER PROCESSING OF GRAIN RAW MATERIALS AND OPTIMIZE THE PARAMETERS OF THE FERMENTATION PROCESS ON THE QUALITATIVE AND QUANTITATIVE COMPOSITION OF TRACE FORMED IN THE BIOSYNTHESIS ETHANOL. Food Industry: Science and Technology. 2015;(4):71-81. (In Russ.)

Views: 161


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)