Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

JUSTIFICATION OF OPTIMAL CONDITIONS OF STERILIZATION OF CANNED FRUITS AND VEGETABLES, ENRICHED WITH INULIN

Abstract

The article presents the results of the optimal mode selection for the sterilization of canned fruits and vegetables enriched with inulin. The development process modes of sterilization stages, as well as the basic parameters characterizing the final heat treatment of the product process are described here.

About the Authors

L. M. Paulouskaya
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


L. A. Gapeeva
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


N. V. Fedorova-Hudz
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Консервы плодоовощные. Технологические процессы. Термины и определения: ГОСТ 19477. - Введ. 01.01.1975. - Минск : Межгосуд. Комитет по стандартизации, метрологии и сертификации: Белорус. гос. ин-т, 2013. - 7 с.

2. Флауменбаум, Б.Л. Основы консервирования пищевых продуктов / Б.Л. Флауменбаум. - М. - 1982.- 272 с.

3. Бабарин, В.П. Стерилизация консервов: Справочник / В.П.Бабарин. - Спб.: ГИОРД, 2006. - 312 с.

4. Луговская, О.А. Исследование стабильности инулина и олигофруктозы в напитках / О.А. Луговская [и др.] // Пиво и напитки. - 2013. - №4.


Review

For citations:


Paulouskaya L.M., Gapeeva L.A., Fedorova-Hudz N.V. JUSTIFICATION OF OPTIMAL CONDITIONS OF STERILIZATION OF CANNED FRUITS AND VEGETABLES, ENRICHED WITH INULIN. Food Industry: Science and Technology. 2016;(1):26-32. (In Russ.)

Views: 145


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)