Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

NEW KIND OF AERATED CONFECTIONERY PRODUCT ON THE BASIS OF WHEY PROTEINS

Abstract

In the article cited results about working out of aerated confectionery product, being a source of protein. The concentrate of whey proteins (the CWP) has been used as a source of complete protein. The CWP is produced by an ultrafiltration method at the Belarusian butter-cheese plant. Optimum dosages and technological parameters of the CWP addition in aerated confectionery mass are established. These parameters allow obtaining sweets with high organoleptical properties and with the protein content about 12 %.

About the Authors

S. E. Tamashevich
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


A. A. Shauchuk
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


V. N. Babadey
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


I. I. Kandratava
БГКПП «Белгоспищепром»
Belarus


References

1. Золоторева, М. С. Продукты переработки сыворотки в молочном производстве / Переработка молока. - 2014. - № 2. - С. 24.

2. Сенкевич, Т. Молочная сыворотка: переработка и использование в агропромышленном комплексе: / Т. Сенкевич, К.-Л. Ридель. - Пер. с нем. Н.А. Эпштейна; под. ред. Н. Н. Липатова. - М. : Агропромиздат, 1989. - 270 с.

3. Храмцов, А. Г. Молочная сыворотка. - 2-е изд., перераб. и доп. - М. : Агропромиздат, 1990. - 240 c.

4. Кирхенштейн, А.М. Что необходимо знать о полноценной пище / А. М. Кирхенштейн; под. ред. Ф.Г. Кроткова. - М. : Пищепромиздат, 1952. - 135 с.

5. Зубченко, А.В. Физико-химические основы технологии кондитерских изделий: учебник / А.В. Зубченко. - 2-е изд., перераб. и доп. - Воронеж : ВГТА, 2001. - 389 с.


Review

For citations:


Tamashevich S.E., Shauchuk A.A., Babadey V.N., Kandratava I.I. NEW KIND OF AERATED CONFECTIONERY PRODUCT ON THE BASIS OF WHEY PROTEINS. Food Industry: Science and Technology. 2016;(1):65-70. (In Russ.)

Views: 133


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)