Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

SCIENTIFIC SUPPORT OF DEVELOPMENT OF INNOVATIVE AND FUNCTIONAL FOODS

Abstract

The article presents the main results of the activities of the nutrition division for the period from 2008 to 2015. Shows the operation of the Department to create functional and innovative food products, develop methods to control food quality and safety, as well as the participation of the Department in the study of the micronutrient composition of food raw materials and foodstuffs of the population of the Republic of Belarus.

About the Authors

V. V. Shylau
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


A. A. Zhurnia
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Боряев, В.Е. Основы физиологии питания: учеб.-науч. комплекс потреб. кооперации / В.Е. Боряев, В.И. Теплов. - М. :МКИ, 1989. - 80 с.

2. Рождественская, Л.Н. Обоснование перспективных направлений проектирования продуктов функционального питания / Л.Н. Рожденственская // Пищевая промышленность. - 2012. - № 11. - С 14.

3. Богатырёв, А.Н. Обогащение продуктов витаминами - актуальная тема XXI века / А.Н. Богатырёв // Пищевая промышленность. - 2010. - № 9. - С. 72-73.


Review

For citations:


Shylau V.V., Zhurnia A.A. SCIENTIFIC SUPPORT OF DEVELOPMENT OF INNOVATIVE AND FUNCTIONAL FOODS. Food Industry: Science and Technology. 2016;(2):55-58. (In Russ.)

Views: 136


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)