Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

APPLYING BIOCAPACITY OF FLAX SEED FOR CREATION OF FOOD CONCENTRATES OF FUNCTIONAL PURPOSE

Abstract

The article presents the results of research on the development of new functional foods - food concentrates: breakfast cereals, soups and instant cereals, instantons drinks (jellies and cocoa drinks), enriched in fiber of flax seeds. There is the usefulness of fiber flax seed as a physiologically functional ingredient.

About the Authors

Y. S. Usenia
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


L. V. Filatova
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


M. Y. Ulozhynоva
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Санитарные нормы и правила «Требования к питанию населения: нормы физиологических потребностей в энергии и пищевых веществах для различных групп населения Республики Беларусь»: утв. постановлением Министерства здравоохранения Республики Беларусь 20.11.2012 г. № 180. - Минск, 2012. - 21 с.

2. Национальный статистический комитет Республики Беларусь [Электронный ресурс]. - Режим доступа: http://www.belstat.gov.by/. - Дата доступа: 10 августа 2016 г.

3. Фаст, Р. Зерновые завтраки / Р. Фаст, Э. Колдуэлл (ред.); пер. с англ. под общ. ред. проф. В.С. Иунихиной и проф. С.В. Крауса. - Спб.: Профессия, 2007. - 528 с.

4. Спиричев, В. Б. Обогащение пищевых продуктов витаминами и минеральными веществами / В.Б. Спиричев // Наука и технология. - Новосибирск: Сиб. универ. изд-во, 2004. - 548 с.

5. Зайцев, С. Е. Здоровое питание: Энциклопедия / С. Е. Зайцев. - Минск: Книжный дом, 2003. - 624 с.


Review

For citations:


Usenia Y.S., Filatova L.V., Ulozhynоva M.Y. APPLYING BIOCAPACITY OF FLAX SEED FOR CREATION OF FOOD CONCENTRATES OF FUNCTIONAL PURPOSE. Food Industry: Science and Technology. 2017;(2):53-59. (In Russ.)

Views: 154


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)