Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

REQUIREMENTS FOR QUALITY AND SAFETY INDICATORS OF GRAIN CROPS

Abstract

The article presents an analysis of the requirements in the territory of the Republic of Belarus for grain, supplied for food purposes. The review of regulated quality and safety indicators and methods for their determination for cereals and leguminous crops is given.

About the Authors

I. М. Pochitskaya
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


N. V. Komarova
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


E. I. Kovalenko
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. The importance of cereals nutrition in human health / M. Sarwar [et al.] // Journal of Cereals and Oilseeds. - 2013. - Vol. 4(3). - P. 32-35.

2. Models of grain quality in wheat / J. Nuttall [et al.] // Field Crops Research. - 2017. - Vol. 2002. - P. 136-145.

3. Обезопасностизерна: ТРТС 015/2011 - Вед. 1.07.2013. - Минск: Госстандарт, 2016. - 32 с.

4. ТехническийрегламентТаможенногосоюза «О безопасности пищевой продукции»: ТР ТС 021/2011. - Введ. 01.07.2013. - Минск: Госстандарт, 2015. - 160 с.

5. Требования к продовольственному сырью и пищевым продуктам: санитарные нормы и правила: утв. постановлением Министерства здравоохранения Республики Беларусь 21.06.2013г. №52. - Минск, 2013. - 228 с.

6. Кравцов, А. И. Технология хранения, переработки и стандартизация продукции растениеводства: учебно-методическое пособие: в 2 ч. / А. И. Кравцов, А. А. Киселев. - Горки: БГСХА,2014. - Ч. 1.: Стандартизация продукции растениеводства. - 148 с.


Review

For citations:


Pochitskaya I.М., Komarova N.V., Kovalenko E.I. REQUIREMENTS FOR QUALITY AND SAFETY INDICATORS OF GRAIN CROPS. Food Industry: Science and Technology. 2017;(3):7-13. (In Russ.)

Views: 146


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)