Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

THE THEORY OF NUMBERS IN DESIGNS OF WORKING BODIES OF PRESSES FOR MECHANICAL DREAMING OF MEAT RAW MATERIALS

Abstract

The modern classification of number theory is presented,оn the basis of the geometric theory of numbers, mathematical models of a perforated separator of a squeezing unit, an annular gap between a conical screw and a locking cone, and the location of the holes on the surface of the separator are constructed taking into account the angle of inclination of the ribs of the screw of the pumping type.

About the Authors

V. Y. Grudanov
УО «Белорусский государственный аграрный технический университет»
Belarus


A. A. Brench
УО «Белорусский государственный аграрный технический университет»
Belarus


I. Y. Datsuk
УО «Белорусский государственный аграрный технический университет»
Belarus


References

1. Бухштаб, А.А. Теория чисел. Издание второе, исправленное. - Москва: Издательство «Просвещение», 1966. - С. 384.

2. Предпочтительные числа и ряды предпочтительных чисел: ГОСТ 8032-84. - Взамен ГОСТ 8032-56. - М.: Государственный комитет СССР по стандартам, 1987. - 17с.

3. Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания всех форм собственности. -Минск: «Белорусская ассоциация кулинаров»,1996.- С. 455-456.

4. Наварай, А.К. Пути совершенствования рабочих органов прессов для механической обвалки мясного сырья. Сборник научных трудов. К 30-летию кафедры «Машины и аппараты пищевых производств» МГУП;редкол. В.Я. Груданов и др. - Мн.: Изд. центр БГУ, 2004. - С. 70-73.

5. Устройство для отделения мяса от кости птицы: пат. № 8343, Республика Беларусь, МПК А22 С17/04 / В.Я. Груданов, А.К. Наварай, А.А. Бренч; заявитель Могилевский государственный университет продовольствия. - № 20030855; заявл. 05.09.2003, опубл. 20.04.2006.

6. Пресс для механической обвалки мяса птицы: пат. № 8777, Республика Беларусь, МПК А22 С/04 / В.Я. Груданов, А.К. Наварай, А.А. Бренч; заявитель Могилевский государственный университет продовольствия. -№ 20040057;заяв. 30.01.2004, опубл. 21.09.2006.

7. Пресс для механической обвалки мяса птицы: пат. № 8776, Республика Беларусь, МПК А22С17/04 / В.Я. Груданов, А.К. Наварай, Л.Т. Ткачева; заявитель Могилевский государственный университет продовольствия. -№ 20031245;заявл. 30.12.2003, опубл. 21.09.2006.


Review

For citations:


Grudanov V.Y., Brench A.A., Datsuk I.Y. THE THEORY OF NUMBERS IN DESIGNS OF WORKING BODIES OF PRESSES FOR MECHANICAL DREAMING OF MEAT RAW MATERIALS. Food Industry: Science and Technology. 2017;(3):80-87. (In Russ.)

Views: 217


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)