Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

DYNAMICS OF CHANGES IN THE QUALITY AND FOOD VALUES OF MEAT OF HOME NORTHERN DEERS FROM VARIOUS ANIMAL GROUPS

Abstract

The results of qualitative and nutritional value of meat from different age and sex groups of domesticated reindeer. The Set-lished that the meat of domestic reindeer includes a range of biologically active substances containing all the vital nutrients and is a complete protein food product for Sun-complement lack of basic essential amino acids in the body brow.

About the Author

A. A. Gnedov
УО «Витебская ордена «Знак Почёта» государственная академия ветеринарной медицины»
Belarus


References

1. ГОСТ Р 51447-99 «Мясо и мясные продукты. Методы отбора проб».

2. Плохинский, Н.А. Руководство по биометрии для зоотехников / Н. А. Плохинский. - М.: Колос, 1969 - 255 с.

3. Товароведение и экспертиза продовольственных товаров: Учебник / Л.Г. Елисеева [и др.]; под ред. докт. техн. наук, проф. Л. Г. Елисеевой. - М.: МЦФЭР, 2006. - 800 с.

4. Ленинджер, А. Биохимия А. Ленинджер. - М.: Мир, 1974. - 956 с.

5. Скальный, А.В. Биоэлементы в медицине / А. В. Скальный, И. А. Рудаков. - М.: Мир, 2004. - 271 с.

6. Антипова, Л.В. Методы исследования мяса и мясных продуктов / Л. В. Антипова, И.А. Глотова, И.А. Рогов// М.: Колос, 2001. - 376с.


Review

For citations:


Gnedov A.A. DYNAMICS OF CHANGES IN THE QUALITY AND FOOD VALUES OF MEAT OF HOME NORTHERN DEERS FROM VARIOUS ANIMAL GROUPS. Food Industry: Science and Technology. 2017;(4):13-19. (In Russ.)

Views: 142


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)