Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

Minimizing the rate of formation the frost in the refrigerating chambers storage frozen food

Abstract

Shrinkage of stored products is the main source of moisture for the formation of frost on the heat transfer surfaces of cooling devices in the refrigerating chamber for storage frozen food. The organization of a rational scheme of circulation of cooling air through the all volume of chamber storage is the most effective way to minimize shrinkage.

About the Authors

V. P. Chepurnenko
Институт холода, криотехнологий и экоэнергетики им. Мартыновского В.С. Одесской национальной академии пищевых технологий
Belarus


Ю. Мирончук
Институт холода, криотехнологий и экоэнергетики им. Мартыновского В.С. Одесской национальной академии пищевых технологий
Belarus


References

1. Бабакин, Б. С. Повышение эффективности ограждающих конструкций холодильных камер / Б. С. Бабакин, А. Г. Белозеров // Известия Калининградского государственного технического университета. - 2008. -№ 13. - С. 77 - 81.

2. Баркалов, Б. В. Кондиционирование воздуха в промышленных, общественных и жилых зданиях. - 2-е изд., перераб. и доп. / Б. В. Баркалов, Е. Е. Карпис. - М.: Стройиздат, 1982. - 312 с.

3. Мирончук, Ю. А. Влияние теплообмена через ограждение на усушку / Ю. А. Мирончук // Холодильная техника и технология. - 2009. - № 2 (118) - С. 41 - 47.

4. Мирончук, Ю. А. Теоретические схемы процессов усушки в холодильных камерах с воздушными системами охлаждения / Ю. А. Мирончук // Холодильная техника и технология. - 2009. - № 3(119).

5. Примеры расчетов по курсу «Холодильная техника» / Г. Д. Аверин [и др.] - М.: Агропромиздат, 1986. - 183 с.

6. Чумак, И. Г. Холодильные установки / И. Г. Чумак [и др.]; Под ред. д-ра техн. наук, проф. И. Г. Чумака. - 3-е изд., перераб. и доп. - М.: Агропромиздат, 1991. - 495 с.

7. Явнель, Б. К. Курсовое и дипломное проектирование холодильных установок и систем кондиционирования воздуха. - 3-е изд., перераб. и доп. / Б. К. Явнель - М.: Агропромиздат, 1989. - 223 с.


Review

For citations:


Chepurnenko V.P., Minimizing the rate of formation the frost in the refrigerating chambers storage frozen food. Food Industry: Science and Technology. 2013;(2):49-54. (In Russ.)

Views: 147


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)