Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

HYGIENIC SUBSTANTIATION OF THE DEVELOPMENT OF SPECIALISED BAKERY PRODUCTS FOR NUTRITION OF PREGNANT AND LACTATING WOMEN

Abstract

In the article the results of historical data analysis of actual nutrition of pregnant and lactating women in the Republic of Belarus, the rationale in ingredient composition and some indicators of the nutritive value of specialized food products for pregnant and lactating women, causing the directions in the development of specialised bakery products for pregnant and lactating women.

About the Authors

N. S. Laptsenak
Государственное предприятие «Белтехнохлеб»
Belarus


N. V. Husarevich
Республиканское унитарное предприятие «Научно-практический центр гигиены»
Belarus


S. A. Durmanava
Республиканское унитарное предприятие «Научно-практический центр гигиены»
Belarus


I. I. Kedrova
Республиканское унитарное предприятие «Научно-практический центр гигиены»
Belarus


L. A. Melnikova
УО «Белорусский государственный экономический университет»
Belarus


References

1. Руководство по детскому питанию / под ред.: В. А. Тутельяна, И. Я. Коня. - М.: Медицина, 2004. - 662 с.

2. Лебедев, А. Т. Витаминизация рациона беременных и патология детей / А.Т. Лебедев // Акушерство и гинекология. - 2004. - № 4. - С. 16-20.

3. Георгиева, О. В. Проблемы оптимизации питания беременных и кормящих женщин и роль специализированных молочных продуктов отечественного производства / О. В. Георгиева, М. В. Гмошинская // Вопросы детской диетологии. - 2007. - Т. 5, № 4. - С.15-20.

4. Медико-биологические подходы к разработке специализированных продуктов питания для беременных и кормящих женщин / В. Б. Спиричев [и др.]. // Вопросы детской диетологии. - 2005. - Т. 3, № 3. - С.41-47.


Review

For citations:


Laptsenak N.S., Husarevich N.V., Durmanava S.A., Kedrova I.I., Melnikova L.A. HYGIENIC SUBSTANTIATION OF THE DEVELOPMENT OF SPECIALISED BAKERY PRODUCTS FOR NUTRITION OF PREGNANT AND LACTATING WOMEN. Food Industry: Science and Technology. 2017;(1):22-26. (In Russ.)

Views: 147


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)