Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

SENSORY EVALUATION OF QUALITY DESCRIPTORS OF CARP FAMILY FISH

Abstract

The results of sensory studies of fish of Carp family presented using the Quality Index Method. The main changes of descriptors during storage are defined that affect the quality, maps of the sensory evaluation are developed and dependencies of changes in the quality characteristics of fish of Carp family during storage in ice are built.

About the Authors

I. M. Pachytskya
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


E. S. Krasouskaya
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Сенсорный анализ продуктов переработки рыбы и беспозвоночных: учебное пособие. / Г.Н. Ким [и др.]. - СПб.: Издательство «Лань», 2014. - 512 с.

2. Sensory Evaluation of Fish Freshness/ E. Martinsdóttir [et al.]. - QIM Eurofish [etc.]: Svansprent ehf, Icelend, 2001. - 49 p.

3. Handbook of Seafood and Seafood Products Analysis/ Leo M.L. Nollet Fidel Toldra [et al.]; ed.- CRC Press Taylor & Francis Group, USA, 2010. - 910 p.

4. Handbook of Meat, Poultry and Seafood Quality / Leo M.L. Nollet [et al.]; ed.: Leo M.L. Nollet - 2nd ed. - WILEY-BLAKWELL A John Wiley& Sons, Inc, USA , 2012. -564 p.

5. Органолептический анализ. Общее руководство по проектированию лабораторных помещений : ГОСТ ISO 8589-2014. - Введ. 01.01.2016. - Москва: Межгос. совет по стандартизации, метрологии и сертификации: Федеральное агентство по техническому регулированию и метрологии, 2016 - 16 с.


Review

For citations:


Pachytskya I.M., Krasouskaya E.S. SENSORY EVALUATION OF QUALITY DESCRIPTORS OF CARP FAMILY FISH. Food Industry: Science and Technology. 2017;(1):92-98. (In Russ.)

Views: 162


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)