Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

CHARACTERIZATION OF PENICILLIUM ROQUEFORTI FUNGI DEPOSITED AT BELARUSIAN COLLECTION OF NON-PATHOGENIC MICROORGANISMS

Abstract

The paper presents growth parameters of mycelia fungi affiliated to species Penicillium roqueforti and maintained at Belarusian collection of non-pathogenic microorganisms, in the surface and submerged fermentation.

About the Authors

A. V. Kanterova
Институт микробиологии НАН Беларуси
Belarus


G. I. Novik
Институт микробиологии НАН Беларуси
Belarus


References

1. Диланян, З.Х. Сыроделие / З.Х Диланян. - 2-е изд. М.: - 1973. - 220 с.

2. Николаев, А.М. Технология мягких сыров / А.М. Николаев. - М.: Пищевая пром-ть, 1980. - 216 с.

3. Методы экспериментальной микологии / Справочник - Киев. Наук. думка, 1982. - 541 с.

4. Иерусалимский, Н.Д. Основы физиологии микробов / Н.Д. Иерусалимский - М.: Изд-во АН СССР, 1963. - 244 с.

5. Работнова, И.Л. Рост и развитие микробных культур / И.Л. Работнова, И.И. Иванова // Успехи микробиологии - М.: Наука, 1971. Вып. 7. - С. 67-107.


Review

For citations:


Kanterova A.V., Novik G.I. CHARACTERIZATION OF PENICILLIUM ROQUEFORTI FUNGI DEPOSITED AT BELARUSIAN COLLECTION OF NON-PATHOGENIC MICROORGANISMS. Food Industry: Science and Technology. 2013;(4):16-21. (In Russ.)

Views: 185


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)