RESEARCHER OF PROPERTIES OF THE MODELLING FATTY MIXES FOR MARGARINE PRODUCTION
Abstract
For the purpose of an establishment of an optimum composition of a fatty basis margarine production having the necessary range of plasticity, binary and three-componental modelling systems of monofats have been created and studied. In the conditions of laboratory study plan implemented fat compositions properties (melting point and solidification, crystallization time, the solids content of triglycerides) depending on the ratio of components. Based on the study of fat content in the model compositions of TSH with a special program built state diagrams that can help streamline the process of formulating the margarine products for special applications.
About the Authors
I. I. Kondratova
Концерн «Белгоспищепром»
Belarus
V. N. Babadzei
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus
V. S. Golubeva
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus
A. V. Pchelnikova
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus
O. A. Shavkovskaya
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus
References
1. Нечаев, А.П. Технология создания жировых продуктов ХХI века / А.П. Нечаев // Масложировая промышленность. - 2010. - № 3. - С. 18-19.
2. Тагиева, Т.Г. Принципы составления жировых основ спредов /Т.Г. Тагиева [и др.] // Масложировая промышленность. - 2007. - №1. - С. 6-9.
3. Захаров, А.М. Диаграммы состояния двойных и тройных систем. М.: Металлургия, 1990. - 240 с.
For citations:
Kondratova I.I.,
Babadzei V.N.,
Golubeva V.S.,
Pchelnikova A.V.,
Shavkovskaya O.A.
RESEARCHER OF PROPERTIES OF THE MODELLING FATTY MIXES FOR MARGARINE PRODUCTION. Food Industry: Science and Technology. 2013;(4):48-55.
(In Russ.)
Views: 119