Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

TECHNOLOGY OF RECEPTION DRY POTATO PULP

Abstract

In given article results of the spent researches on working out of technology of reception dry potato pulp are presented: the basic technological operations are described (mechanical dehydration, preparation for drying and drying), the technological scheme with corresponding structure of the equipment on processing potato pulp on crude and a dry feed is shown.

About the Authors

A. V. Kulikou
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


M. P. Shabeta
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


N. N. Petjushev
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


Сh. S. Dashkevich
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Трегубов, Н. Н. Технология крахмала и крахмалопродуктов / Н. Н. Трегубов, Е. Я. Жарова, А. И. Жушман. - М.: Легкая и пищевая промышленность, 1981. - 472 с.

2. Ловкис, З. В. Фильтрационные характеристики картофельной мезги / З. В. Ловкис, М. П. Шабета, А. В. Куликов // Пищевая промышленность: наука и технологии. - 2012. - № 2. - С. 40-47.

3. Плаксин, Ю. М. Процессы и аппараты пищевых производств / Ю. М. Плаксин, Н. Н. Малахов, В. А. Ларин. - М.: Колос, 2007.

4. Гинзбург, А. С. Основы теории и техники сушки пищевых продуктов / А. С. Гинзбург. - М.: Пищевая промышленность, 1973.- 528 с.


Review

For citations:


Kulikou A.V., Shabeta M.P., Petjushev N.N., Dashkevich С.S. TECHNOLOGY OF RECEPTION DRY POTATO PULP. Food Industry: Science and Technology. 2013;(1):36-44. (In Russ.)

Views: 240


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)