Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

DEVELOPMENT OF BAKERY AND PASTRY PRODUCTS FOR SCHOOL FEEDING WITH THE USE OF PROCESSING ADDITIVES

Abstract

The article presents the main stages of research work on the development of bakery and flour confectionery products with use of processing additives. The possibility and efficiency of application of enriched bread and flour confectionery products for the correction of nutrition of schoolchildren

About the Authors

A. A. Zhurnia
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


L. A. Melnikova
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


L. S. Kalasouskaya
Государственное предприятие «Белтехнохлеб»
Belarus


N. P. Laptenok
Государственное предприятие «Белтехнохлеб»
Belarus


References

1. Сизенко, Е.И Проблемы детского питания / Е.И. Сизенко, А.Б. Лисицин // Хранения и переработка сельхозсырья. - 2007. - № 5. - С. 8-11.

2. Спиричев, В.Б. Научное обоснование применения витаминов в профилактических и лечебных целях. Сообщение 1. Недостаток витаминов в рационе современного человека: причины последствия и пути коррекции / В.Б. Спиричев // Вопросы питания. - 2010. - Т. 79. - № 5. - С. 4-14.

3. Файзуллина, Р.А. Питание современных школьников: состояние проблемы, возможные пути решения / Р.А. Файзуллина // Педиатрия. - 2005. - № 14.

4. Плоскирева, А.А. Нутритивные подходы к коррекции микроэлементного статуса у детей / А.А. Плоскирева // Вопросы современной педиатрии. - 2011. - Т. 10. - № 2. - С. 141-144.

5. Мельникова, Л.А. Совершенствование структуры питания в организованных школьных коллективах / Л.А. Мельникова, А.А. Журня // Инновационные технологии в пищевой промышленности: материалы XIII Междунар.науч.-практ.конф., (Минск, 1-2 октября 2014 г.) / РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»: редкол. : В.Г. Гусаков [и др.]. - Минск :ИВЦ Минфина, 2014. - 344 с.


Review

For citations:


Zhurnia A.A., Melnikova L.A., Kalasouskaya L.S., Laptenok N.P. DEVELOPMENT OF BAKERY AND PASTRY PRODUCTS FOR SCHOOL FEEDING WITH THE USE OF PROCESSING ADDITIVES. Food Industry: Science and Technology. 2016;(1):75-80. (In Russ.)

Views: 167


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)