Preview

Food Industry: Science and Technology

Advanced search

A STUDY OF THE INFLUENCE OF COMPONENT COMPOSITION ON THE OSMOLALITY OF ISOTONIC SOFT DRINKS

Abstract

The dependences of the component composition of new types of soft drinks with isotonic properties, designed to increase the health and stamina of people leading an active way of life, and osmolality. Determined by the rational ratio of the components in which beverages have izotonicnosti and acceptable taste.

About the Authors

L. A. Melnikovа
УО «Белорусский государственный экономический университет»
Belarus


K. S. Ryabova
РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Jeukendrup, A.E. Nutritional consideration sintriathlon/ A.E. Jeukendrup, R.L. Jentjens, L. Moseley // SportsMed. - 2005. - №35. - P. 163-181.

2. Wittbrodt, E.T. Maintaining Fluid and Electrolyte Balance During Exercise / E. T. Wittbrodt // Journal of Pharmacy Practice. - 2003. - №16. - P. 45-50.

3. Osmotic and non-osmotic regulation of arginine vasopressin during prolonged endurance exercise / T. Hew-Butler, [et al.] // Journal ClinEndocrinolMetab. - 2008. - №8. - P. 93 - 98.

4. Требования к питанию населения: нормы физиологических потребностей в энергии и пищевых веществах для различных групп населения Республики Беларусь: санитарные нормы и правила: утв. постановлением Министерства здравоохранения Республики Беларусь от 20.11.2012 г. № 180. - Минск, 2012. - 43 с.

5. Тырсин, Ю.А. Микро- и макроэлементы в питании / Ю. А. Тырсин, А. А. Кролевец, А. С. Чижик. - М.: ДеЛи плюс, 2012. - 224 с.

6. Борисова, О.О. Питание спортсменов: зарубежный опыт и практические рекомендации / О. О. Борисова. - М.: Советский спорт, 2007. - 132 с.

7. Колеман, Э. Питание для выносливости / Э. Колеман; под ред. Б. Смолянского, В. Лифляндского. - Мурманск: «Тулома», 2005. - 192 с.

8. Ермолаева, Г.А. Технология и оборудование производства пива и безалкогольных напитков: Учеб. для нач. проф. образования / Г.А. Ермолаева. - М.: «Академия», 2000. - 416 с.

9. Технологические инструкции по производству безалкогольных напитков и кваса. - М: «Легкая и пищевая промышленность», 1984. - 216 с.


Review

For citations:


Melnikovа L.A., Ryabova K.S. A STUDY OF THE INFLUENCE OF COMPONENT COMPOSITION ON THE OSMOLALITY OF ISOTONIC SOFT DRINKS. Food Industry: Science and Technology. 2017;(2):92-97. (In Russ.)

Views: 140


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-4794 (Print)